Project kampt nog met flink gat in de begroting

Jan Slagter in het MAX-ledenblad:

“Het goede nieuws is dat we intussen ver zijn gevorderd in de gesprekken met enkele banken. Zij overwegen serieus om te investeren in het Ben Oude NijHuis, tegen een schappelijk rentetarief, maar ze willen terecht dat we zelf ook geld inbrengen. Om precies te zijn twee miljoen, een derde van het totaalbedrag dat we nodig hebben om het project draaiende te krijgen. Diep van binnen ben ik vooral boos op de overheid. Het is toch te gek dat ik moet aankloppen bij een bank omdat iedereen in Den Haag de andere kant uitkijkt? Zorg is een overheidstaak! Maar intussen zit ik wel met een fors gat in de begroting. Nu weet ik dat onze leden en kijkers al vaak gul gegeven hebben aan de projecten van MAX Maakt Mogelijk in het buitenland, maar voor deze ene keer wil ik vragen: ‘Heeft u iets over voor de Stichting Ben Oude NijHuis?’ Ieder bedrag is welkom. Met veel kleine beetjes komen we ook een heel eind. En als iemand een groot bedrag kan schenken, dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn.”

Als echte Hollander denk je dan: wat krijg ik ervoor terug?

“In de eerste plaats mijn eeuwige dankbaarheid”, verklaart Jan plechtig. “Bedenk ook dat het gaat om een eenmalige investering en dat er vervolgens dertig, veertig, vijftig jaar een prachtige instelling staat waar tevreden mensen wonen. En dat is nog lang niet alles. Als dit lukt, en daar geloof ik heilig in, dan verwacht ik dat ons zorgmodel overal in het land navolging zal krijgen. Want wie wil nou niet dat het eindelijk eens ophoudt met slechte zorg voor veel te veel geld? Ik zie het Ben Oude NijHuis als een eerste stap in een zorgrevolutie en daarvan profiteren we uiteindelijk allemaal.”

Helpt u mee? U kunt uw bijdrage overmaken op rekeningnummer NL33 INGB 0000 004567 t.n.v. Stichting MAX Maakt Mogelijk o.v.v. Ben Oude Nijhuis.

Wilt u liever via iDEAL doneren? Dat kunt u doen via de website van MAX Maakt Mogelijk.

Lees het hele artikel:
max-ledenblad-24-10-2016