appartementMensen met een lichte zorgvraag, kunnen niet meer terecht in het vroegere verzorgingshuis. De overheid stimuleert ouderen nu om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Toch blijkt uit onderzoek dat deze senioren het liefst dicht bij elkaar wonen. Dit omdat het ze een gevoel van veiligheid geeft en daarnaast ook gezelliger is.

Naast de beschikking over een eigen appartement met keuken en badkamer kunnen de bewoners in het Ben Oude NijHuis ook gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer. Deze woonkamer ligt op de onderste verdieping. Hier kunnen bewoners onder meer samen eten en gezelschapsspelletjes spelen. Bij mooi weer kunnen bewoners er voor kiezen om buiten te genieten van de prachtige kloostertuin.

De lichte zorg die mensen bij ons in huis nodig hebben, wordt betaald uit de zorgverzekeringswet. De bewoners hoeven hiervoor geen eigen bijdrage te betalen aan de zorgverzekeraar. Om deze zorg te kunnen leveren, is er bij ons gekwalificeerd personeel in dienst.