appartementDe mensen met een lichtere zorgvraag (met de vroegere zorgzwaarte 1 tot en met 4) kunnen niet meer naar het vroegere verzorgingshuis. De overheid stimuleert ouderen nu om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Toch blijkt uit onderzoek dat deze groep senioren het liefst dicht bij elkaar woont. Dit omdat het ze een gevoel van veiligheid geeft en omdat het simpelweg een stuk gezelliger is.

Naast de beschikking over een eigen appartement (met keuken en badkamer) kunnen de bewoners bij ons in huis tevens ook gratis gebruik maken van een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en biljart. Deze woonkamer ligt op de onderste verdieping. Hier kunnen senioren onder meer samen koken en eten, gezelschapsspelletjes spelen en een potje biljarten. In deze ruimte willen wij met de hulp van vrijwilligers op korte termijn ook leuke activiteiten gaan organiseren voor deze bewoners.

Als het mooi weer is, kunnen bewoners er ook voor kiezen buiten op het terras te gaan zitten. De gemeenschappelijke woonkamer grenst namelijk aan een prachtige kloostertuin. In deze tuin zullen wij ook activiteiten gaan organiseren voor onze bewoners. Zoals een barbecue of muziekavond.

De lichte zorg die mensen bij ons in huis nodig hebben, wordt betaald uit de zorgverzekeringswet. De bewoners hoeven hiervoor geen eigen bijdrage te betalen aan de zorgverzekeraar. Om deze lichtere zorg te kunnen leveren, hebben wij gekwalificeerd en meer dan voldoende personeel rondlopen.