ZorgappartementDe zorgvleugel hebben wij speciaal ingericht voor mensen met dementie en een zwaarder zorgprofiel, vanaf zzp 4 en hoger. Deze zorg wordt volledig door de overheid gefinancierd uit de Wet Langdurige Zorg, middels een Volledig Pakket Thuis. Hiervoor moet de bewoner met een laag inkomen aan de overheid wel een maandelijkse eigen bijdrage betalen van 159 euro.

Wat bij ons voorop staat in ons huis, is dat onze bewoners zich thuis voelen bij ons. Belangrijk vinden wij daarbij dat de bewoners zelf bepalen. Onze zorgmedewerkers gaan daarom in hun werkwijze uit van vraaggerichte zorgsturing. Tijdens de eerste gesprekken met de bewoner en familie moet duidelijk worden vastgesteld waar behoefte aan is op het vlak van onder meer begeleiding, verzorging en dagbesteding. Bij wat voor zorg zouden de bewoners gebaat zijn en wat voor activiteiten zouden zij graag willen doen? Mochten onze toekomstige bewoners dit zelf niet meer duidelijk kunnen maken, dan zullen wij verwanten en familieleden raadplegen.

Open en duidelijke communicatie tussen ons en familieleden/ bewoners zijn voor ons een voorwaarde om te komen tot de best mogelijke zorg.  Wij blijven graag in gesprek met de bewoner en de familie over hoe de kwaliteit van leven van een bewoner steeds zo optimaal mogelijk is.

Een ander belangrijk uitgangspunt voor ons is dat wij onze bewoners met een zware zorgvraag zullen stimuleren zo lang mogelijk zoveel mogelijk zelfstandig te doen. Bij ons kunnen de ouderen daarom onder toezicht meehelpen met koken, de was doen, strijken en opruimen. Dit omdat uit onderzoek blijkt dat dit de ontwikkeling van dementie vertraagd. Ook kunnen bewoners bijvoorbeeld meehelpen in de prachtige grote tuin die de woonvorm rijk is. Tijdens de intakegesprekken wordt gekeken wat een toekomstige bewoner nog kan en wat hij/zij zelf nog zou willen doen.